🌀 Sărbătorile religioase sunt de două ori mai plăcute pentru atei. Pentru că ai parte de toate beneficiile (dulciuri în exces, cadouri nemeritate, zile libere), fără să depui nici un pic de efort pe partea de ritual (mers la biserică noaptea, ținut post, cercetat sufletul în dorința de a fi un om mai bun).
🌀 Hristos a înviat. Tipic pentru un capricorn.
🌀 Mă întreb: ce ar fi arătat horoscopul lui Iisus înainte de răstignire? La bani ar fi indicat un plus de 30 de arginți, bănuiesc. La carieră, nimic, că așa e cu ăștia care sunt “băiatu’ lu’ tata“, nu trebuie să-și bată capul cu munca. La sănătate ar fi fost cel mai ușor, că ar fi avut dreptate și dacă ar fi arătat moarte, și dacă ar fi arătat viață lungă.
🌀 Săptămâna dinaintea Paștelui e cea în care bunicile din toată țara pregătesc cozonaci și se prefac că nu le deranjează faptul că nepoții li se adresează cu “abuela”.
🌀 Dacă ajungi în Rai și vrei să-i spui ceva amuzant Fecioarei Maria, nu poți. Pentru că nu se glumește cu cele sfinte.
🌀 Ce interesante sunt alergiile la mâncare! Efectiv, corpul face urât dacă îi dai exact acele chestii care ar trebui să-l țină în viață.
🌀 Unii oameni cred că sunt creați de Dumnezeu. Alții cred că au evoluat din maimuțe. Eu sunt undeva la mijloc: cred că suntem creați de o maimuță. Asta ar explica foarte multe chestii: aplaudatul la aterizarea avionului, luptele MMA, talk-show-urile în care toți invitații urlă unii la alții, ca să pomenesc doar câteva.
🌀 De când cu pandemia asta, parcă nu-ți mai vine să fii flegmatic în public.
🌀 Dacă extratereștrii o să ne viziteze vreodată, primul lucru pe care o să-l facă o să fie să ne învețe înjurăturile.
🌀 Totul ține de felul în care formulezi realitatea din jurul. De exemplu, eu n-am luat niciodată bătaie. În schimb, am suferit câteva mici atacuri de corp. Sună mai bine varianta a doua, nu-i așa?
🌀 Conform psihologilor, oamenii care cred în teoriile conspirației o fac pentru că vor să se simtă unici. Și atunci de ce sunt atât de mulți care cred în aceleași teorii? De ce vor să fie toți unici în același fel? De ce nu apare câte unul cu o teorie care să fie doar a lui? De ce e plin de oamenii care cred că vaccinul provoacă autism, dar nu este nici măcar unul care să spună că vaccinul îți afectează cuticulele și că, din cauza lor, atunci când vrei să rupi o pieliță de lângă unghie ajungi să-ți jupoi pielea de pe jumătate de deget? Hă? De ce?
🌀 Un om care studiază mecanica cuantică ajunge să devină un mecanic cuantic. La acel nivel, observatorul influențează realitatea. Deci la orice parte a motorului s-ar uita un mecanic cuantic, acea parte are nevoie de reparații.
🌀 Un posibil principiu al nedeterminării în cazul mecanicului cuantic ar fi acesta: dacă știe în cât timp va repara mașina, nu știe cât va costa; dacă știe cât va costa, nu știe când va fi gata.
🌀 Și apropo de domeniul cuantic. Legile fizice care lucrează la nivel de electron nu mai sunt valabile la nivel macro, de corpuri cerești, de exemplu. Ceea ce confirmă o teorie mai veche de-a mea: dacă ești destul de mare, funcționezi după alte legi.
🌀 Săptămâna trecută, în aceeași zi, a nins și cu zăpadă din cer, și cu petale de flori din copacii înfloriți. M-am gândit la un om de zăpadă și felul în care îți vine să sari cu picioarele pe el și să-l strici imediat după ce l-ai făcut. Probabil e un instinct părintesc precoce, un fel de “eu te-am făcut, eu te omor”.
🌀 Ce nu te omoară te face mai puternic. Parțial adevărat. Mai corect ar fi: unele dintre chestii care nu te omoară te fac mai puternic, restul te fac mai speriat, mai ursuz, mai agresiv, mai toxic sau mai predispus depresiei.
🌀 Psihoterapia e doar felul creierului de a merge la sală.
Excelent. Mi-a dat cu "fie ca Lumina"