Anxietățile de care te scapă animalele de sprijin emoțional
dacă discuțiile despre anxietate îți produc palpitații, citește acest text în timp ce mângâi o pisică siameză. funcționează și cu short-hair englezesc. în schimb, cele persane agravează anxietatea.
Atenție! Acest text conține urme de umor care te pot afecta emoțional.
Anxietatea e definită ca acea senzație de neliniște, stânjeneală, frică sau îngrijorare pe care o simți în diverse situații. Aceasta poate fi ușoară, medie sau intensă, în funcție de cât ești de sensibilă emoțional, dacă ești femeie, sau în funcție de cât ești de fătălău, dacă ești bărbat.
Această precizare se impune deoarece, ca bărbat, e rușinos să-ți afișezi emoțiile. Singura excepție o reprezintă furia. O emoție macho, de viking, acceptată și încurajată printre masculi.
Există diverse metode de gestionare a anxietății, precum terapia, tratamentul medicamentos, lucrul cu sinele, suprimarea, urmată de o eliberare emoțională violentă în timpul unei beții, meditația, controlul respirației sau prezența calmantă a unui animal de sprijin emoțional.
În general, femeile apelează la sprijin emoțional animal pe motiv că nu primesc destul din partea bărbaților. Femeile au tot felul de soluții ingenioase când bărbații se dovedesc a fi insuficienți.
Animalele mici ajută la combaterea anxietăților mici. Pentru tulburarea interioară pe care o resimți de fiecare dată când Recorder anunță că o să lanseze un material nou, e destul să ai asupra ta un hamster sau o șopârlă exotică.
Starea de stres care te cuprinde când știi că urmează să afli niște mizerii care o să-ți spulbere și fărâma de încredere pe care o mai aveai într-o instituție de stat se evaporă când mângâi pe creștet o chinchillă sau o țestoasă mică.
Când Recorder îți reamintește de corupția sistemică ce infectează societatea românească și incertitudinea în privința viitorului îți accelerează pulsul, ciripitul metalic al unui peruș îți poate calma anxietatea. Pe de altă parte, perușul te poate duce cu gândul la faptul că și tu ești un papagal, ceea ce nu ajută la starea de spirit. De aceea, mai bine apelezi la rozătoare și reptile.
Pentru anxietatea produsă de știrile despre algoritmii care o să ne fure tuturor meseriile în viitor e nevoie de ceva mai mare. O găină, un iepure sau un ied micuț, deci ceva ce poate fi tăiat și mâncat în eventualitatea în care îți pierzi serviciul și rămâi fără bani de mâncare.
I-am cerut algoritmului să-mi genereze o imagine cu un tip anxios înconjurat de animale și mi-a oferit imaginea de mai jos, în care animalele arată atât de greșit încât e absolut terifiant să insiști cu privirea asupra lor. Te ia efectiv panica uitându-te la ele.
Algoritmul mi-a livrat o imagine despre anxietate care sporește anxietatea, deci se pare că Mașinăria lucrează deja împotriva noastră.
Câinii de talie medie, pisicile de orice talie, dihorii și aricii sunt animale de sprijin emoțional potrivite unor anxietăți medii, legate de evoluția incertă a relațiilor amoroase.
Felul în care aceste animale te echilibrează emoțional este unul complex. Un câine, de exemplu, devine o sursă de calm interior când te gândești că partenerului tău îi va fi mai greu să te părăsească din moment ce aveți un câine împreună. Schema asta funcționează și cu copiii, dar nu e recomandată, întrucât copiii își pierd mai repede farmecul și costul întreținerii lor crește exponențial, pe când al unui câine rămâne constant de la an la an.
Ca fapt divers, jumătate din câinii cumpărați anul trecut au fost cumpărați pentru salvarea unei relații. Restul au fost cumpărați pentru creșterea unor conturi de TikTok. Aceste statistici sunt pe cât de îngrijorătoare, pe atât de scoase din burtă.
O pisică reduce cu 25% frica de a rămâne pe veci singur.
Animale mici și mijlocii sunt bune și pentru temperarea anxietăților sociale. Un câine de poșetă ajută la vorbitul în public, distrăgând atenția de la tine.
O pisică cheală ajută la anxietatea produsă de faptul că e deja 30 decembrie și tu încă nu știi ce-o să faci de Revelion. Dacă poți tolera urâțenia pisicii chele, poți tolera și un Revelion ratat.
Un dihor e perfect pentru prima întâlnire, pentru că te scapă de emoțiile stabilirii unei alte întâlniri, ajutându-te să te concentrezi pe prezent.
Artileria grea în lupta împotriva anxietăților majore o reprezintă câinii de peste 50 de kilograme, caii, alpacele, văcuțele și porcii de companie, nedestinați consumului.
Gabaritul lor “îmbrățișabil” le face extrem de potrivite pentru liniștirea sufletului în momentele grele precum scăpatul telefonului pe o suprafață dură, descoperirea că mai ai doar 5% baterie la telefon și e doar ora 3 după-masa, negăsirea telefonului în poșetă sau blocarea telefonului pe motiv că e mai vechi de un an și l-ai pus să ruleze prea multe aplicații și probabil va trebui să-ți cumperi altul, deși nu ai bani pentru el.
Cu abonamentul premium, ai acces la mai multe idei inovatoare, texte extraordinare și ierbosofii hilare.
Contul meu de Substack e ca un OnlyFans, dar pentru scris, unde îmi dezvălui gândurile, nu fundul. Dar sunt sigur că putem ajunge la un aranjament corect și dacă ar exista o cerere substanțială pentru poze cu fundul meu.
Animalele sălbatice pot juca și ele rolul de animal de sprijin emoțional, dar într-o capacitate limitată de dresajul de care au avut parte. Tigrii și leii, în măsura în care tolerează prezența umană, pot înlătura acea anxietate pe care o ai când știi că poți fi oricând călcat de mascați.
Anxietatea produsă de dosarele penale deschise pentru trafic uman se diminuează semnificativ atunci când îți treci degetele prin coama pufoasă a unui leu. De asta avea Nuțu Cămătaru lei. Pentru atenuarea stresului. Și de asta avea Escobar hipopotami. Pentru că și bărbații sunt anxioși câteodată.
Povara existenței e una grea, însă un animal te poate ajuta. Scapă de anxietate cu un animal de povară emoțională.
Sweet
Da clar ,o sa îmi cumpăr un animal de companie ....Hipopotam !🤣🤣🤣