Cele mai frumoase locuri din lume în care să stai pe telefon
ghid turistic super util pentru toți oamenii care nu se pot despărți de telefoanele lor
Santorini (Grecia)
Priveliștea spectaculoasă a aglomerației de locuințe albe cocoțate improbabil pe povârnișurile abrupte, nisipul negru de pe plaje și promisiunea unora dintre cele mai frumoase apusuri de pe planetă fac din insula Santorini unul dintre cele mai pitorești locuri în care să stai pe telefon și să scrollezi printre story-urile despre nimic ale unor oameni cu care n-ai interacționat niciodată pe viu.
Comandă o porție de fructe de mare la una din terasele cu privire la caldera și las-o să se răcească în timp ce te pui la curent cu ultimul scandal de pe Facebook. Ignoră frumusețea simplă a acestui loc sculptat de elementele naturii de-a lungul mileniilor ca să citești toate comentariile, părerile și ipotezele privind motivul pentru care un influencer minor a intrat într-un beef irelevant cu un alt influencer minor.
Bali (Indonezia)
În Bali, tihna rurală a orientului îndepărtat a fost finisată prin rugăciune și comuniune cu natura și transformată într-o lejeritate umană profund zen care trăiește în armonie cu hoardele de maimuțe maidaneze care fură mâncare din case. Pitorescul tropical al locului te înclină blând către meditație și introspecție exact așa cum briza mării înclină în timp palmierii de pe plajă.
Bali e locul în care îți găsești echilibrul interior făcându-ți o mie de poze într-o piscină de tip infinity în care plutește o tavă cu fructe. E locul în care te resetezi mintal trecând sute de poze prin zeci de filtre, până când obții cea mai bună fotografie cu care să bagi invidia în toți prietenii, colegii de muncă și haterii random care îți urmăresc contul. E locul în care uiți de grijile cotidiene și uiți de tine în timp ce stai cu orele pe Insta ca să vezi cine ți-a dat inimă și cine ți-a comentat. Asta dacă merge wi-fi-ul.
Delta Dunării (România)
Puține locuri din lume se pot compara cu Delta Dunării în materie de biodiversitate, însă nici unul nu se compară cu ea în ceea ce privește diversitatea aplicațiilor de smartphone pe care le poți folosi în timp ce-i străbați canalele și ghiolurile.
În liniștea serenă a unei bălți pline de nuferi pe care o survolează leneș pelicanii, cormoranii și egretele, poți sta cu telefonul în mână și viziona câte clipuri de Youtube vrei, cu condiția să ai un abonament cu date nelimitate. În alte delte n-ai putea face asta, că te-ar rupe roamingul.
Fie că mănânci un pește cu mujdei și mămăligă în Murighiol, fie că aduni scoici în Gura Portiței, pe limba de pământ ce desparte apa sărată a mării de apele dulci ale lacurilor Razim, Golovița și Sinoe, fie că despici stufărișul des dintr-o lotcă mânată de un braconier local, Delta Dunării e locul perfect în care să descoperi trenduri și challenge-uri noi pe TikTok sau seriale pe Netflix, pentru că amplasarea ei în raza de acoperire a rețelelor naționale de telefonie mobilă favorizează streaming-ul de content video de orice fel.
Marele canion (Arizona, Statele Unite ale USA)
Văzut de sus, Marele Canion arată ca o amprentă lăsată de degetul lui Dumnezeu pe Pământ în timp ce-l împingea mai încolo pentru că-L deranja gălăgia făcută de oameni. Locul arată dumnezeiește și acesta e motivul pentru care e atât de potrivit pentru a fi vizitat de atei cărora le place să se certe online pe teme religioase.
Încrederea oamenilor în figurile religioase se erodează cu aceeași viteză cu care râul Colorado a erodat roca, formând canionul, și de aceea e necesar ca tu, în calitate de ateu, să-ți petreci toată vacanța pe telefon, încercând să-i convingi pe credincioși că greșesc și postând trollaje divine despre cum Iisus a avut doi tați sau meme sfinte despre crengile arborelui genealogic pornit de Adam, Eva și cei doi băieți ai lor.
Machu Picchu (Peru)
Leagăn al civilizației incașe și tiribombă a turismului peruan, ruina artistică cu nume ce rimează amuzant e unul dintre cele mai frumoase locuri din în lume în care să-ți verifici mailurile și să te miri că șeful te-a pus în CC la un thread care chiar nu ține de departamentul tău.
Machu Picchu e înconjurat nu doar de munți, ci și de mister. Încă nu se cunoaște motivul construirii sale la o altitudine atât de impresionantă, cum nu se cunoaște nici motivul pentru care colegele de la HR insistă să-ți trimită acel newsletter despre ce s-a întâmplat luna trecută în firmă. Efectiv nimănui nu-i pasă!
Există o conexiune aparte pe care o ai cu trecutul într-un loc cu asemenea încărcătură istorică. Și chiar dacă nu există o conexiune bună la internet, poți sta pe treptele antice ale citadelei și să treci prin mailurile puse deoparte în Inbox ca să vezi ce s-a mai întâmplat la firmă în lipsa ta sau să citești newsletterele alea bune la care te-ai abonat, gen ăla despre crypto și ăla despre industria tech.
Loc de făcut abonament premium și primit acces la alte texte super amuzante, povești din Universuri Perpendiculare și câteva, nu multe, altele.
Coasta Amalfi (Italia)
Italia e căsuța de vară a României. De aceea, orice vizitare a peninsulei e îmbibată în comoditatea specifică unei șederi prelungite acasă. Fiind atât de aproape, atât fizic, cât și spiritual, de căminul tău, Italia te face să te simți ca acasă atunci când îl calci străduțele înguste pavate cu piatră cubică.
Coasta Amalfi, umedă și dominată de dealuri semi-nude, acoperite doar pe alocuri cu căsuțe colorate, parcă în ciuda dezvoltatorilor imobiliari, e cel mai frumos loc din care să stalkuiești însetat influencere de fashion și să cauți dacă nu cumva au și un cont de OnlyFans pe care postează poze în costume de baie din trei piese: pălărie, șlapi și ochelari de soare.
Contrastul abrupt dintre stânca forțată să acomodeze conace comode și apa cristalină a mării Tireniene, drumurile care șerpuiesc prin piatră și cinqueterrele atât de fotogenice încât le recunoști și în poze făcute prost, ei bine, toate aceste spectacole vizuale vin să completeze stilistic spectacolul excitant al tipelor care fac dansuri lascive pe TikTok, la care poți să te uiți liniștit de pe balconul unui palazzo închiriat pe airbnb.
Muntele Fuji (Japonia)
Țara Soarelui Răsare și săbiilor de samurai atât de iubite de cocalari este atât de diferită de tot ce cunoaștem noi ca europeni încât efectiv te forțează să gugălești absolut tot, de la felul în care îți iei un bilet la trenul ăla rapid în care Brad Pitt e asasin, până la felul în care se comandă un sake cinstit.
Și dacă tot ești pe telefon, la poalele unul munte sfânt ce arată ca un coș imens ce abia așteaptă să fie stors, poți și să-ți verifici notificările, să vezi ce prostii s-au mai postat pe unul din cele zece grupuri de glume de autobază din care faci parte. Și să pui în comentarii o poză cu muntele, lângă care să scrii “Fuji mă de-aici!“.
mi-a placut confirm, de multe ori am uitat sa ma bucur de locul in care ma aflu, fiind prea absorbit sa fac poze, apoi ma simt vinovat..chiar si la muzeu, tre sa ma duc si a doua oara sa ma pot bucura..nu stiu sa explic