În noaptea de Revelion este bine să ai bani în buzunar, chestie valabilă și pentru orice altă noapte din an.
Anul Nou Chinezesc e sărbătorit mai târziu pentru ca chinezii să poată să-l copieze de la alții.
În dimineața zilei de 1 ianuarie, copiii merg cu sorcova, pentru că se știe că mahmureala boierilor se lecuiește cel mai ușor cu urări matinale, zurgălăi și zgomote puternice.
În noaptea de Revelion se mănâncă pește, pentru că peștele merge înainte. Nu se mănâncă homar, pentru că homarul merge înapoi, dar și pentru că homarul e al dracului de scump.
Crenguța de vâsc aduce noroc și prosperitate. Dar numai vânzătorilor de crenguțe de vâsc. Exact așa, cioburile aduc noroc exclusiv geamgiilor.
Singurii care se bucură cu adevărat de Revelion sunt copiii, pentru că au voie să stea treji până târziu, dar și pentru că părinții iresponsabili îi lasă să se joace cu explozibili.
31 decembrie este ziua în care se fac cele mai multe glume proaste despre mersul cu capra. Apropo, poziția capră (tradusă în engleză drept doggy style, adică poziția câine) e folosită de toate celelalte animale. Capra a avut întâietate în denumirea poziției pentru că a fost mai aproape de gospodăria românului în timp ce românul încerca chestii noi în budoar. Dacă România ar fi avut altă faună, acum am fi vorbit probabil despre poziția elefant sau poziția furnicar.
Uite că am reușit și eu o glumă proastă despre capre, confirmându-mi propria ipoteză. Asta înseamnă să faci umor meta.
new year, new me
Noul an aduce cu el noi ambiții și obiective. Mulți dintre noi ne propunem ca, începând cu 1 ianuarie, să ne apucăm de sală, să ne lăsăm de fumat sau să investim în niște NTF-uri blană, care să crească într-un an cât crește piața crypto în cinci.
Apropo, NFT-urile sunt ca pulile: până nu cresc, nu faci nimic cu ele.
De fapt, hai mai bine să ne apucăm de schimbări majore doar din 3 ianuarie, că ziua de întâi pică sâmbăta și nu îți vine să te apuci de treabă în weekend. Totuși, e posibil ca multe afaceri să fie închise în prima săptămână din an, deci hai să ne punem serios pe lucrat la noi înșine de prin 10 ianuarie, așa.
O altă asemănare între NTF-uri și puli: deși inițial par atrăgătoare, într-un final, majoritatea se dovedesc a fi mari dezamăgiri. Sau, mă rog, dezamăgiri medii spre mici, dacă înțelegi ce vreau să zic…
Mijlocul lui ianuarie e, oficial și demonstrat, cea mai deprimantă perioadă din an, deci e greu să te apuci de chestii noi înainte de 1 februarie. Ok, dar de la 1 februarie ne lăsăm toți de vicii și ne transformăm viețile în bine mâncând mai sănătos, făcând sport și pariind masiv pe monede virtuale a căror valoare fluctuează în funcție de stările emoționale ale internetului.
Puli și NFT-uri: toată lumea vorbește despre ele, dar numai câțiva știu cu adevărat cum să le folosească.
Eu știu deja cum să fac rost de niște deprinderi sănătoase pentru că am citit în cartea asta cum să-mi stabilesc rutine care să-mi ofere mereu recompensele la care tânjesc. Exact, habar n-aveam că tânjesc, dar după ce am citit cartea asta m-am convins că, într-adevăr, tânjesc.
Da, și bărbații tânjesc câteodată. De exemplu, tânjesc după validarea pe care o primesc prin like-uri și bănuți după ce trimit un newsletter cu glume. Apropo, acum poți să-mi oferi validare la jumătate de preț.
Dar să revenim la subiect.
NFT-uri și penisuri: două chestii enorm de supraapreciate.
Cartea are povești super distractive despre felurile în care ne manipulează firmele să cumpărăm chestii, dar și ponturi utile despre felurile prin care ne putem schimba obiceiurile proaste, transformându-le în unele bune.
O recomand, pentru că încerc să-mi fac un obicei din a recomanda chestii faine, în loc de a da cu hate în chestiile care nu-mi plac. Totuși, poate reușesc să le fac pe amândouă :)
greața bate filmul
După ce am văzut ce dezbatere acerbă a stârnit pe interneți filmul Don’t look up, mi-a venit o idee prin care se poate crește procentul românilor care votează la alegeri. Pe lângă întrebarea despre cine vrei să fie președinte, primar sau senator, să se pună și o întrebare despre un film sau serial lansat recent pe Netflix sau HBO.
Cioloș sau Ciolacu? PSD sau PNL? E Casa de Papel o mizerie sau nu? Mai e Sex and the City la fel fără Samantha? Așa-i că The Witcher e slab, dar e super distractiv așa slab cum e? Prezență la vot: 87%.
2020 a fost prima doză de pandemie.
2021, a doua.
2022 e booster-ul.
Dacă te uiți la The Matrix de la coadă la cap, filmul e despre un tip super puternic care se tot bate cu unii până obosește și adoarme cu capul pe tastatură.
Matrix 4 e o frumoasă și nostalgică poveste de dragoste, iar faptul că dragostea lui Neo pentru Trinity transcende și timpul, și programarea mașinilor, e probabil cea mai SF idee din tot filmul.
Eu, Tiberiu, am avut un an foarte bun. M-am mutat la casă, am scris mai mult și mai bine ca oricând, am mâncat niște fructe de mare foarte bune în Sicilia, m-am jucat cu câini, am primit niște pijamale noi, am citit peste 50 de cărți și am pornit un newsletter care are un succes incredibil (din punctul meu de vedere). Nu m-ar deranja absolut deloc ca anul viitor să fie exact la fel. Ție, în schimb, îți doresc un an mai bun, mai liniștit, mai plin de toate chestiile alea care-ți plac ție. Știi tu care-s alea.
La mulți ani!
Propun sa se voteze pe listă și manelistul anului/mandatului, prezentă 100%.
Sar'na, multumim de ierbosofii. Legat de cartea recomandata cred ca ceva similar (ca idee macar) gasesti si in cartea Atomic Habbits a lui James Clear: https://www.elefant.ro/atomic-habits-o-cale-usoara-si-eficienta-de-a-ti-forma-obiceiuri-bune-si-a-scapa-de-cele-proaste_fb16490e-c2ea-43f4-9001-23677ce1c0ed