Test psihologic pentru condus țara, brichete cu A.I. și alte invenții
atenție, conținut grafic (adică iar am desenat chestii)
După o săptămână întreagă în care m-am uitat la TikTok-uri cu animale de companie care reacționează amuzant la declarația lui Trump despre cum imigranții din Ohio mănâncă pisici și câini, am început să mă gândesc că poate n-ar trebui să fie atât de ușor să candidezi pentru postul de președinte.
Poate că ar trebui să treci un test de competențe, ca pentru carnetul de șofer. Ca să fim cu toții siguri că președintele ales vede bine, înțelege ce citește și are reacții corecte din punct de vedere psihologic.
Nivelul ar trebui setat undeva jos de tot. Din punct de vedere fizic, președintele ar trebui să poată coborî niște scări fără să se împiedice (mă gândesc aici la Biden) sau să treacă pe lângă o biserică fără să-și facă cruci (mă gândesc aici la toți ai noștri).
Din punct de vedere psihic, candidatul la președinție ar trebui să răspundă corect la un test grilă cu întrebări de genul:
Într-o intersecție nesemaforizată ajung în același timp un palton trântit pe capotă, o vacanță în Africa, renovarea unei case de protocol și o Românie educată. Cine are prioritate?
Câte luări de poziție îi sunt permise unui președinte pe subiectele de interes public?
Oricâte
Depinde de poziția partidului sau serviciului care l-a pus acolo
Ficusul are o singură poziție
… [muțenie prelungită]
Cum se numește faptul că nu ți-ai dus la bun sfârșit nici măcar una din promisiunile electorale?
Ghinion
Ăla era planul
Eșec personal
Altă întrebare
[testul ar trebui împrospătat după fiecare mandat pentru a ne asigura că noul președinte nu repetă greșelile celui precedent; merităm și noi, ca țară, niște greșeli noi, proaspete]
Fiind un reprezentant al tuturor românilor președintele face:
ce vrea
ce poate și ea, că nu are patru mâini, nu vezi ce ocupată e!
o pauză
haz de necaz
Apropo, acesta este mecanismul care transformă necazul în haz. În literatura de specialitate se mai numește și “mecanism de coping” și face parte din angrenajul complex al personalității, unde lucrează intens la procesarea și gestionarea traumei. Deci da.
Invenții mici și mijlocii
Am observat că lumea îți tot pierde brichetele și m-am gândit la o variantă de brichetă cu senzor de proximitate, care să piuie sau să zică ceva atunci când e îndepărtată de posesor sau pusă într-un buzunar care nu e al proprietarului.
Una din puținele instanțe în care un A.I. poate fi cu adevărat util.
Invenția asta am pus-o și pe facebook, atât de mândru am fost de ea.
Televizorul smart pe care te uiți la filme de artă ar trebui să aibă o ramă mai potrivită, mai aurită, ca de tablou.